François Cheng & Estetik

Jag sitter fortfarande här på mitt hotellrum i Shanghai. Den dåliga internetförbindelse och att mitt VPN-krånglar gör att det är lite svårt att söka efter information.

Jag berättade för min vän som spelar guzheng att jag ville göra ett projekt om att lyssna. Han sa att det finns en filosofigren som heter estetik och detta är precis vad jag letar efter. Han rekommenderade mig även att läsa en bok av François Cheng.

Jag läste allt som fanns online om François Cheng. Tyvärr fanns den bok som min vän rekommenderade bara på kinesiska och franska, vilket jag tyvärr inte bemästrar ännu.

Nu har jag läst den enda boken jag kunde hitta online av François Cheng som heter ”The Way of Beauty”. I bokens sista meditation skriver han om skönhet och konst. Han skriver om hur skönhet och konst har kraft till att upphöja och balansera de negativa saker som vi träffar på i våra liv.

Jag tror att många skulle må bra av att lära sig att lyssna på konstmusik för att få lite balans i sina liv mot all det hemska som pågår här i världen.